Новини в IT сектора

News in IT sector

новини
18 OCT 2021
Пламен Цеков:
За стартъпите е много важен първоначалният екип
Рисковите инвестиции в стартъпи в Европа са се свили с 21%
Той обясни, че ScaleFocus предлага цялостна услуга за изграждане и поддръжка, за да може стартъпите да се концентрират върху бизнес идеята си и маркетинга.
Цеков съобщи, че компанията му работи освен със стартъпи, но и с големи и средни компании в Европа и Северна Америка.
“ScaleFocus беше създадена с много желание и усилия. Аз и останалите основатели виждахме нуждата от създаването на професионална компания в областта на софтуерните и IT услуги, която да има по-добро отношение към служителите си и да осигурява висококачествени услуги и продукти”, посочи откъде започва успешното развитие на компанията Пламен Цеков.
IT мениджърът напомни, че в България има бум на основаването на стартъпи, но въпреки това целевият пазар за компанията е в чужбина.
“Необходимо е много време за създаването на добър екип в IT сектора. В повечето ситуации голяма част от служителите или първоначалният мениджърски екип е имал досег с основателите под една или друга форма в предишни бизнес начинания”, посочи той. В България ScaleFocus има офиси в София, Бургас, Пловдив и Варна. Компанията разполага с офис и в Лондон.
Цеков коментира и ситуацията около Brexit.
„Следим с голям интерес преговорите за Brexit. В момента виждаме несигурност на пазара във Великобритания, тъй като клиентите не бързат във взимането на окончателни решения преди края на преговорите между Брюксел и Лондон. От ScaleFocus не изпитваме притеснения, тъй като оперираме на много пазари“, заяви Пламен Цеков.