Често задавани въпроси

Frequently Asked Questions

FAQ
Какво е хостинг/ hosting
Хостинга е, физически сървър на който се съхраняват файловете и програмната конструкция на сайта, от там чрез домейна потребителите извличат необходимата им информация от сайтовете.

Какво е Домейн/ domain
Домейна е, името и адреса на сайта чрез който се осъществява връзка със сайта.
Например: company.com / .net / .bg и др.

Какво е SEO
Search Engine Optimization e, изработка на сайта съобразена до най-голяма степен с използваните алгоритми на търсещите машини и начина по който обхождат сайтовете, оценява се полезността на публикуваната информацията, ясната структура и лесна навигация, много важни моменти при изработката на всеки сайт, и не на последно място бързината с която се зареждат страниците в сайта и бързото достигане до полезната информация която търси потребителя, нашите сайтове са свързани в реално време със SEO instrument - Site Rating check  чрез който можете да следите постоянно състоянието на вашия сайт, инструмента е видим долната част на сайта.

Какво е надграждане на сайт
Надграждането на сайт е, когато от по ниска версия се доработва за да премине в по висока.
Например: от сайт визитка да преминем към е-магазин и т.н., при нашите разработки е заложена такава възможност и се доплаща само разликата в цената на двата сайта.

Какво е мобилна версия/ mobile version
Мобилна версия е, сайта да може да се визуализира коректно на всички видове екрани, настолни компютри, лаптопи, мобилни телефони, таблети и др. Начина по който се осъществява това е Responsive design
Какво е SSL/ TLS Certificate
Secure Sockets Layer  протоколът дава възможност на различни програми в конфигурация клиент-сървър да комуникират помежду си, без да могат да бъдат подслушвани или проследявани. Клиентската програма и сървърът установяват връзка чрез специална процедура, наречена < handshake >. По време на тази процедура клиентът и сървърът "съгласуват" различни условия и параметри, чрез които се осъществява сигурността на връзката.